Seluar sukan wanita muslimah

Bersenam punca STRESS (Episod 2)

Nak Dapatkan Info Kesihatan dan Sukan Terkini? Sertai Durra Active Health Lifestyle

Assalamualaikum semua. Saya Mohd Eman Jainuddin seorang Ahli Fisioterapi. Apa khabar ? Saya doakan anda semua sehat disamping yang tersayang, Amin.. Minggu lepas kita baca kisah Kak Kiah kita ni. Apa agak nya sambungan kisah dia ya?

Bersenam Punca Stress

bersenam-punca-stress

Episod lepas Kak Kiah mengalami stress selepas di minta oleh Doktor untuk bersenam setelah masalah kesihatan yang dialami nya. Awal nya  nak bersenam untuk kawal penyakit, tapi masalah lain pulak timbul dan Kak Kiah sekarang mengalami mental dan physical stress. Doktor menerangkan saya bersenam punca stress tersebut. Apa jalan penyelesaian yang sesuai untuk Kak Kiah?

Dalam situasi ni. Suami Kak Kiah memainkan peranan yang penting untuk membantu isteri nya dari segi sokongan dan dorongan selain dari membantu kerja rumah dan urusan anak anak. Suami Kak Kiah juga mula bertanya pada kawan kawan untuk membantu masalah yang dilalui Kak Kiah sekarang. Mujur salah seorang dari kawan suami Kak Kiah kenalkan pada ahli Fisioterapi. Apa pulak Fisioterapi ni?

kebaikan-bersukan-pada-murid

Fisioterapi dalam bahasa lain ialah Juru Pulih Anggota Badan. Dalam bahasa English ialah Physiotherapy. Fisioterapi ni membantu meraka yang mempunyai masalah anggota badan seperti sakit sendi, otot dan pergerakan badan dengan mengunakan teknik manual terapi, stimulasi elektrik, dan teknik senaman yang betul bagi mengurangkan sakit bergantung pada masalah pesakit tersebut.

Macam Kak Kiah yang mengalami masalah sakit lutut dan pinggang selepas senaman jogging yang sebelum ni Kak Kiah jarang buat. Bersenam punca stress, apa kaitan sakit lutut dan pinggang dengan senaman jogging? Tanpa membuang masa, Kak Kiah pergi untuk memdapatkan khidmat nasihat Fisioterapi.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Bahaya Gula Putih Kepada Badan Manusia

BAHAYA GULA PUTIH KEPADA BADAN MANUSIA  Gula putih atau gula pasir adalah sumber tenaga bagi tubuh manusia. Nama lainnya sukrosa. Iaitu gabungan gula ringkas fruktosa

diet suku-suku separuh

5 Tip Penting Diet Suku-Suku Separuh

Bagi korang yang inginkan badan yang sihat dan pinggang yang ramping, korang mestilah berdiet dengan makanan yang sihat dan juga bersenam. Tahukah korang dengan diet

Shopping Cart