swimming suit malaysia

5 Ciri Baju Renang Paling Laris Swimming Suit Malaysia

Nak Dapatkan Info Kesihatan dan Sukan Terkini? Sertai Durra Active Health Lifestyle

Aktiviti sukan lasak masa kini semakin mendapat tempat dalam kalangan rakyat Malaysia. Antaranya adalah aktiviti berenang dan anda mungkin perlukan swimming suit Malaysia. Sukan renang juga merupakan sukan mengikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w  tidak mengira jantina lelaki ataupun perempuan. Umumnya tidak menjadi masalah bagi kaum lelaki untuk memilih fesyen renang yang pelbagai di pasaran. Namun, pasti anda tertanya-tanya bagaimana kaum wanita ingin melibatkan diri dalam sukan renang dan anda perlukan swimming suit Malaysia.

Seperti sedia maklum, fesyen rekaan pakaian renang masa kini terlalu menjolok mata dan material yang digunakan melekap pada tubuh sehingga menampakkan bentuk tubuh badan. Oleh itu, syarikat Moonaz mengambil peranan untuk mereka baju renang yang memenuhi citarasa wanita Muslimah Malaysia agar mereka tidak lagi kekok untuk melibatkan diri dalam sukan renang. 

5 ciri reka bentuk baju renang Perempuan Paling Laris Swimming Suit Malaysia

Pada tahun 2012, pereka dari Brazil telah mengambil inisiatif untuk menghasilkan pakaian renang khas untuk kaum wanita dan fesyen pakaian renang ini telah digunakan sehingga hari ini. Menurut Leorenco  sifat wanita memang mahu kelihatan cantik sepanjang masa dan bebas melakukan sukan renang, dalam masa yang sama mengutamakan tuntutan menutup aurat sambil mengayakan fesyen baju renang yang sesuai. 

Antara reka bentuk baju renang (swimming suit) yang paling laris di Malaysia adalah:-

1. Baju swimming suit potongan longgar serta baju bersambung dengan seluar

Moonaz mereka potongan baju yang longgar khas untuk kaum wanita yang berbadan plus size yang mampu menutup bentuk badan agar lebih yakin ketika berada di kolam renang mahupun pantai.Selain itu, Moonaz Hq mengambil berat tentang aurat pelanggan dengan mereka baju renang bersambung dengan seluar supaya pelanggan selesa berada di dalam air walaupun baju terselak tidak akan menampakkan kulit badan si pemakai.

2. Swimming suit yang disertakan tudung renang labuh menutupi dada

swimming suit malaysia
Tiada lagi alasan untuk kaum wanita yang menitik beratkan tentang aurat untuk melibatkan diri dalam sukan renang kerana baju yang direka khas oleh Moonaz ini disertakan bersama tudung labuh yang menutupi dada. Selain itu, pakaian renang ini bukan sahaja menutupi dada malah berkualiti premium dengan perlidungan daripada cahaya matahari. Bukan sahaja aurat dijaga malah kulit juga terpelihara. 

3. Swimming suit yang mempunyai reka bentuk jalur atau corak abstract

swimming suit malaysia
swimming suit malaysia

Moonaz menitik berat kebaikan dalam mereka bentuk jalur dan juga corak abstract baju renang kerana ia dapat membantu menyebunyikan bentuk tubuh badan wanita terutama wanita muslimah. Selain itu, design yang cantik beserta dengan corak abstract sesuai untuk para muslimah yang mengimpikan pakaian renang yang simple dan selesa dipakai. Lepas ni para wanita muslimah tidak perlu takut-takut lagi untuk melibatkan diri dalam sukan renang kerana yakin apabila memilih Moonaz sebagai jenama baju renang wanita muslimah.

4. Swimming suit yang berwarna gelap

swimming suit malaysia

Sekitar tahun 1940, Cristian Dior pereka fesyen terkenal menyatakan bahawa wanita bebas mengenakan pakaian yang berwarna gelap tanpa mengira masa dan peringkat umur. Moonaz mengambil kata-kata pereka fesyen tersebut dan menghasilkan pakaian renang yang gelap untuk memberi keyakinan kepada wanita Malaysia agar kelihatan langsing dan yakin. Namun begitu, selain tampak simple dan elegant dengan warna hitam atau biru gelap, baju sukan renang ini juga membuatkan wanita mahupun lelaki bermain dengan ilusi menyembunyikan sebarang gangguan visual dan kekurangan fizikal.

5. Swimming suit yang menggunakan bahan cepat kering serta merenggang stretchable

swimming suit malaysia

Moonaz Swimming attire memilih material yang lembut, ringan dan stretch untuk pakaian renang anda kerana pakaian renang ini diperbuat daripada Lycra spandex. Tambahan lagi, kain jenis ini tidak mudah renyuk dan memudahkan bagi mereka yang gemar melancong menjadikannya lebih mudah dibawa melancong. Lebih menarik lagi apabila Lycra spandex ini mempunyai ciri cepat kering selain membuat anda tampak lebih elegent dan anda akan merasai keselesaan apabila memakainya.  

Pelbagai reka bentu dan corak yang di sediakan oleh Moonaz untuk memenuhi permintaan pelanggan yang bukan sahaja ingin melakukan sukan renang malah boleh kelihatan cantik dan berfesyen pada waktu yang sama. Untuk mendapatkan baju-baju pilihan wanita muslimah ini anda boleh layari web kami di Durra Active . Boleh lihat pelbagai design dan corak yang menarik bukan sahaja untuk wanita muslimah, juga lelaki dan kanak-kanak. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Bahaya Gula Putih Kepada Badan Manusia

BAHAYA GULA PUTIH KEPADA BADAN MANUSIA  Gula putih atau gula pasir adalah sumber tenaga bagi tubuh manusia. Nama lainnya sukrosa. Iaitu gabungan gula ringkas fruktosa

diet suku-suku separuh

5 Tip Penting Diet Suku-Suku Separuh

Bagi korang yang inginkan badan yang sihat dan pinggang yang ramping, korang mestilah berdiet dengan makanan yang sihat dan juga bersenam. Tahukah korang dengan diet

Shopping Cart